fbpx

Dani borovnica su događaj koji je zamišljen tako da spoji sve ljubitelje prirode, planine, čistog vazduha i šumskih plodova. Od 30.jula do 1.avgusta Kopaonik će tradicionalno biti domaćin dugogodišnje manifestacije „Dani borovnica“.

Svi posetioci će tokom ova tri dana moći da se zabavljaju uživajući u velikom izboru organizovanih takmičarskih i zanimljivih aktivnosti koje su, kao i uvek, propraćene bogatim kulturno-umetničkim sadržajem.Preko 300 hektara Kopaonika dom je samonikle borovnice koja je spremna za branje baš u ovom period godine, tj. krajem jula i početkom avgusta.

Svi posetioci će imati mogućnost da budu učesnici u takmičenju u okviru kog se organizuje berba borovnica, pripremanje proizvoda i finalno ocenjivanje. Na kraju pobednici takmičenja dobijaju nagrade koje pripremaju organizatori. Svi posetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvodima lokalnih proizvođača koje će žiri na kraju ocenjivati u kategorijama poput: bezalkoholna i alkoholna pića, džemovi i drugi proizvodi napravljeni od borovnica. Posetiocima će biti dostupne i ostale aktivnosti poput pešačkih i biciklističkih tura, panoramski vožnji, a ko poželi imaće priliku da istražuje predivne predele Nacionalnog parka na čistom vazduhu.

Organizatori manifestacije su: Turističko sportska organizacija Raška, Opština Raška, Turistička organizacija.