fbpx

ANGELLA SPA & WELLNESS ISTORIJAT

Angella SPA & Wellness

Apartmani Konaci nastali su kao rezultat delovanja veoma važnih faktora bivše Jugoslavije – zajedništva, timskog duha koji nas je nekada sve okupljao i osećaja bliskosti, topline i ljubavi. U izgradnji učestvovala su brojna preduzeća – napravljene su četiri radne akcije u organizaciji Smučarskog saveza Srbije. Predvodnik je bio Generaleksport, najmoćnije preduzeće bivše Jugoslavije.

Od jedne ideje koja tinja, do opipljivog i održivog projekta potrebno je mnogo: volja, snaga, entuzijazam, duh, moć uma i neosporiv rad. Sve ovo i još mnogo toga imao je jedan čovek koji je našu jedinstvenu ideju sproveo u delo. Dipl. ing. arh. Slobodan Mitrović Kobi, arhitekta, planer, rukovodilac izgradnje turističkog kompleksa Kopaonik, vizionar, smatra se rodonačelnikom tzv. „kopaoničkog arhitektonskog stila”, koji je bio kamen temeljac razvoja turizma na planini. Ovaj stil podrazumeva gradnju adaptiranu klimatskim i pejzažnim uslovima i narodnoj tradiciji, ali i humani i prijatni ambijent koji gaji vrednosti tradicionalno toplog ugostiteljstva.

Ne tako davno, septembra 1980. godine, posle velikih napora na planskom pokrivanju i infrastrukturnom opremanju Kopaonika, opštine Raška i Brus i firma Generaleksport iz Beograda osnovale su Geneks Kopaonik kao nosioca turističke izgradnje na Kopaoniku. Tako smo na red došli i mi!

U samom srcu nacionalnog parka i velikog turističkog centra ušuškani su apartmani Konaci. Ideja je zaživela. Već pune četiri decenije, ovaj kompleks čvrsto stoji kao centar dešavanja bogat velikim brojem ugostiteljskih objekata i lokala. Tu su i menjačnice, apoteke, pekara, knjižare, pošta…. Sve bez čega ne možete da zamislite jedan sasvim običan dan. A onda kada dan postane previše običan, tu je velika kopaonička ski-staza, koja će nivo vašeg adrenalina dići na velike visine. U centru kompleksa, na trgu, nalazi se fontana oko koje je uređena natkrivena pešačka staza – sve to pretvara ovo naselje u pravi minijaturni grad.

Sunčani vrhovi, apartmansko naselje sa šest međusobno povezanih celina, izgrađeni su u stilu starih manastirskih konaka. Čini ih tri do pet spratova i idealni su za širu porodicu i prijatelje. Apartmani polukružno zatvaraju centralni uređeni trg. Nazvani su po srednjevekovnim srpskim gradovima: Maglić, Ras, Jelač, Zvečan, Koznik i Brvenik.

Tadašnje Geneksovo naselje, konaci Sunčani vrhovi, imalo je ukupno 393 apartmana različite vrste, sa ukupno 1,491 krevetom. Svaki apartman bio je opremljen   mini-kuhinjom sa električnim štednjakom, frižiderom i svim potrebnim posuđem i kuhinjskim priborom. Apartmani imaju kupatilo (TWC), telefon, TV sa izborom domaćih i satelitskih programa, kao i kablovski „TV KOP” , koji je na internom teletekstu pružao korisne informacije o vremenskim prilikama, zabavi i ostalim događajima u centru. 

U okviru naselja pronaći ćete i kulu Konaka, tj. višenamenski kongresni centar s jednom većom i više manjih visoko opremljenih sala. Ovaj centar je idealan za održavanje različitih kongresnih i drugih priredbi, koncerata, pozorišnih i filmskih predstava. Svi ovi sadržaji kulturno oplemenjuju celokupnu ponudu našeg turističkog centra. 

Od 1987. godine, na mestu današnjeg Angella SPA & Wellness nalazili su se konaci nazvani prema srednjovekovnim srpskim gradovima Ras i Zvečan. Dve decenije kasnije spojeni su u jedinstvenu celinu. 

Na njihovim temeljima danas leži Angella SPA & Wellness.

 

Dobro nam došli!

Angella Resort d.o.o                                                             

Hercegovačka 14
11000 Beograd
M.B: 21339440
PIB: 110339492
Registar turizma: BTP 21/2018
Ogranak Angella
Trg Josifa Pančića 2A
36354 Kopaonik