fbpx

Za sve one koji vole prirodu i planinu, i ove godine, jedanaesti put zaredom, od 3. do 5. Septembra, MK Mountain Resort, Nacionalni park Kopaonik i turističke organizacije „Raška“ i „Brus“ organizovaće još jednu  sjajnu manifestaciju pod nazivom „Dani vrganja“. 

Za vreme ovog događaja svi posetioci će moći da se upoznaju sa proizvodima od vrganja kako domaćih, tako i stranih izlagača.

 U okviru manifestacije organizovana su i takmičenja na kojima se učesnici mogu nadmetati u berbi i spremanju jela od vrganja, a stručni žiri će ocenjivati kvalitet vrganja u nekoliko kategorija: hladna predjela i čorbasta jela, roštilj od vrganja. Za najbolje takmičare u raznim disciplinama obezbeđene  su nagrade.

Tokom svih dana biće postavljena stalna izložba gljiva sa Kopaonika, kojoj će prisustvovati edukatori iz Nacionalnog parka Kopaonik i predstavnici udruženja gljivara.

Čitava manifestacija se zatvara svečanim proglašavanjem najtežeg vrganja Kopaonika na kulturnoumetničkom programu koji će se odigravati na centralnom trgu. 

 Ovaj događaj pored ekološkog i turističkog, ima i naučno-istraživački karakter koji je jedan od razloga zbog kojih na Kopaonik dolazi veliki broj gostiju iz različiitih krajeva i zemalja.